Svenska mästerskapen i havslivräddning 2017

Svenska mästerskapen i havslivräddning gick av stapeln i Skanör i år. Klubben representerades av totalt elva stycken tävlanden som hade laddat upp inför ett mästerskap som för första gången inte ägde rum på hemmaplan i Tylösand.

Vattnet bjöd på 14 friska grader och ostlig vind. Även om det inte bjöds på vågor innebar det ändå att deltagarnas färdigheter sattes på prov! Detta då de fick parera och kompensera för s k sidovågor vilket innebar mycket fokus
på riktning och balans eftersom vattnet gärna ville förflytta dem i sidled.

Trots mindre bekant strand och hav visade våra tävlanden ändå på mycket goda resultat! Det blev en otroligt framgångsrik tävling för klubben som lyckades kamma hem fem guld, sex silver och sex bronsmedaljer i SM-klassen! Förutom att det var ett svenskt mästerskap så kunde deltagarna även tävla i junior- samt öppna klassen.

I juniorklassen stod systrarna von Sicard på prispallen flertalet gånger. Tjejerna ställde upp i de flesta grenar och kämpade sig till otroliga fyra guld, tre silver och tre bronsmedaljer. Även i öppna klassen haglade medaljerna över klubben som slutligen resulterade i sju guld, nio silver och sju bronsmedaljer.

Mest spännande grenen var ski för herrarna i SM-klassen. Oskar Ahlgren fick kämpa hårt mot den mycket starke Pontus Carlsson från Livräddarna Malmö-Vellinge där målfoto fick avgöra vem som slutligen vann och där Oskar hårfint vann guldet. Johanna von Sicard som tävlade i damklassen, visade också på mycket god form i det som är hennes paradgrenar, bräda och ski. Det bådar gott inför hennes deltagande i EM i Belgien i september.

T V: Pontus Carlsson T H: Oskar Ahlgren
T V: Pontus Carlsson T H: Oskar Ahlgren
Herrlaget i Ocean relay Herrlaget i Ocean relay

Mest prestigefyllda lagkappen blev herrarnas Ocean relay där det ännu en gång blev tuff konkurrens mellan Livräddarna Tylösand och Livräddarna Malmö-Vellinge. Våra herrar gjorde ett taktiskt drag genom att tänka till kring val av vem skulle köra respektive sträcka (i förhållande till motståndarlaget) vilket nog gjorde skillnaden och mynnade ut i ännu ett guld.

Truppen Livräddarna Tylösand
Truppen Livräddarna Tylösand

Tävlingen omfattas även av ett poängsystem där varje lokalklubb samlar poäng beroende på vilka valörer och hur många av respektive valör klubben har erövrat. Detta gjorde att klubben fick Svenska Livräddningssällskapets nyinstiftade vandringspris ”Starkaste lokalförening” vilket vi är mycket stolta över!

Fullständig resultatlista från tävlingen kommer inom kort.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter