Intensiv dag- Två personer räddade ur vattnet!

Idag har varit en minst sagt intensiv dag för våra livräddare! Vid femtiden hade vi vårt största pådrag under dagen då våra livräddare upptäckte att två personer hade hamnat i nöd utanför vårt huvudtorn. Det slogs larm och livräddarna på plats ingrep mycket snabbt och lyckades rädda två personer ur vattnet, en man och en kvinna. Båda var vid medvetande men medtagna när de kom upp på land.


Ambulans hann komma på plats mycket snabbt och tog över arbetet efter vår initiala insats. Räddningstjänsten var på väg till platsen men avbröt sin insats då situationen var under kontroll mycket snabbt. Läs mer i följande artiklar:
Sveriges Radio
Hallandsposten

Strax därefter fick vi ytterligare ett drunkningslarm då en 13-åring efterlystes av sina anhöriga som senast hade setts i vattnet. Traditionell skallgångskedja genomfördes av området i vattnet men det visade sig att personen hade cyklat hem utan att meddela sina anhöriga.

Utöver dessa händelser har vi även hjälpt ett barn upp ur vattnet som plötsligt trillat ur sin flytleksak, omhändertagit en man som ramlat omkull och troligen fått handen ur led och dessutom plåstrat om ett par skärsår.

Vi vill rikta ett stort tack till samtliga räddningsorganisationer för god samverkan, våra sponsorer som skänker bidrag till vår verksamhet och givetvis våra livräddare- som arbetar helt frivilligt för att rädda människor från att drunkna.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter