Resultat från Junior-EM i livräddning Irland

Foto: Svenska Livräddningssällskapet Foto: Svenska Livräddningssällskapet

Totalt åtta juniorer blev uttagna till svenska junior-landslaget i livräddning och två av de svenska representanterna kom från vår lokalklubb!  Anton Swedblom och Matilda von Sicard deltog i junior- EM på Irland mellan den 10-15 september för att tävla i livräddning som sport. 

Sporten uppfanns för att uppmuntra  livräddare att behålla de färdigheter, kunskaper och den fysisk kondition som krävs för att utföra sina livräddningsuppgifter vid bevakning på stranden eller vid poolen. Sporten är verkligen multidisciplinerad och äger rum både i poolen, på stranden och i havet. 

Båda våra juniorer ställde givetvis upp i både pool, hav och strandgrenar.  
Dock kan det inte förgås att Anton Swedbloms styrka är simning, både i pool och hav. För Matildas del är hon som oftast som starkast i ski och bräda och även strandgrenen beach flags. Hitta resultat från mästerskapet här .
 

Fotoredigering: Patrik Svensson
Fotoredigering: Patrik Svensson


Irland stod värd för 2018 års mästerskap och evenemanget ägde rum i Limerick (pool) och Clare (hav/strand) som ligger i västra Irland längs The Wild Atlantic Way.
Läs mer om junior-EM här

Pressmeddelande Svenska livräddningssällskapet

www.lifesavingejc2018.ie
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter