;

Livräddarna Tylösand – om stationen

Livräddningsstationen ligger i nära anslutning till vårt huvudtorn, ett stenkast ifrån vattenbrynet precis bakom sanddynerna. Fram till 1960-talet var fastigheten en så kallad badgarderob som turister nyttjade när de besökte kurorten Tylösand. Men på 60-talet ersattes badgarderoben med livräddningsverksamhet och den har fortsatt att utgöra navet i vårt arbete sedan dess.

Eftersom Livräddarna Tylösand blev pionjärer med att ha organiserad bevakning av stränder satte vi därmed livräddning på kartan i Sverige – såväl för badgästen som för livräddaren. Därför är det idag även ett livräddarmecka för många livräddare och ett centrum för livräddning i Sverige. Vår verksamhet är den mest omfattande av alla livräddningsstationer i Sverige.

På stationen erbjuder vi mat och husrum till våra ideella livräddare och elever. Även vår livräddningsutrustning såsom jeepar, båtar etc förvaras i dessa fastigheter. Här finner du även vårt sjukrum.

På stationen finns också Livräddarskolan – den enda skola i Sverige som erbjuder havslivräddarutbildning. Klubben bedriver även sommarsimskola, barn- och ungdomsverksamheten Nippers samt utbildningar inom simning och livräddning (läs mer under fliken ”Utbildningar”).

Webbkamera – Tylösands strand

Hjälp oss hjälpa!

Skänk ett bidrag!

Hjälp Livräddarna i Tylösand att kunna fortsätta sitt arbete för vatten- och strandsäkerheten på Tylösands stränder!

Swish 123 55 44 838
Bankgiro 606-3259

Webbkamera

Aktuell vy över Tylösands stränder.
Den uppdateras regelbundet.

Gillar du vår webbkamera? Vi är en ideell förening, skänk gärna ett bidrag, litet som stort. Ditt bidrag gör skillnad.

Väderstation – Tylösands strand

Väderstation

Se aktuellt väderförhållande vid Tylösands stränder

Livräddarnas frågelåda

Undrar du något?

Låt oss svara på dina frågor om allt som har med livräddning att göra. Ställ din fråga till våra livräddare i vårt kontaktformulär

Nyheter och sociala medier

Ta del av våra senaste nyheter. Här hittar du vårt aktuella samt tidigare nyhetsbrev och kalendarium.

Besök våra sociala medier för att se mer