Hej alla Sveriges livräddare! Dags att anmäla sig till Tylösandspokalen som äger rum 24-25 mars! Kom för att tävla eller som du är. Klicka för mer information om anmälan och program  här.

Läs hela inlägget »

2017 var ett år i Sverige som inleddes dystert med en rad tragiska olyckor såväl på isen, som i den tidiga vårvärmen. Månadsrapporterna indikerade att utvecklingen skulle skena iväg och bekräfta tendenserna som de senaste årens antal omkomna till följd av drunkning pekat på. Men under sommarmånaderna minskade antalet omkomna personer kraftigt, jämfört med både föregående år och referensperioden 2000-2017. Sista tredjedelen av året följde tidigare mönster. Slutligen summeras 2017 med 92 personer som mist livet till följd av drunkning. Detta är det lägsta antalet omkomna sedan 2011, då 95 förolyckades, och tredje lägsta antalet någonsin. 2017 års sammanställning pekar på att den befarade tendensen har brutits, antalet omkomna är under 100. Läs hela artikeln här.

Svenska Livräddningssällskapet och Livräddarna Tylösand arbetar vidare för att minska antalet drunkningar och för att öka kunskapen om vatten och säkerhet.  

Läs hela inlägget »

Är du intresserad av att vara utbildare på vår poollivräddarutbildning eller havslivräddarutbildning som vatteninstruktör? Skicka då en intresseanmälan och personligt brev till skolchef@tylosand.net senast den 31 mars. Ange vilken utbildning du önskar vara utbildare på, vilka utbildningar du har samt hur du har uppdaterat dina kunskaper under året.

Krav för att vara utbildare är uppdaterad poollivräddarutbildare. Vid frågor eller funderingar, kontakta Louise Brädde via skolchef@tylosand.net.
 

Läs hela inlägget »

Våra utbildade havslivräddare kan behöva ingripa även om de inte aktivt bevakar stranden! Till exempel när de själva är iväg på semester. Grattis och bra jobbat säger vi till vår livräddare Fredrik som nyligen räddade tre badande turister i Thailand. Ta del av artikeln av SVT nyheter Halland.

Är du intresserad av att utbilda dig till havslivräddare? Sök någon av våra kurser i sommar.

Läs hela inlägget »

Livräddarna Tylösand vill önska en riktigt god jul och ett gott säkert 2018! Under nästa år fortsätter vårt arbete för att sprida vattenkunskap och för att skapa en säker strand. Utbildningar, tävlingar, livräddardag och olika evenemang är aktiviteter vi ser fram emot. Se allt som händer i vårt kalendarium.

God jul & gott nytt år!

Foto: Ulrika Arnell Instagram: UAFotokonst

Läs hela inlägget »