Om stationen

Livräddningsstationen ligger i nära anslutning till vårt huvudtorn, ett stenkast ifrån vattenbrynet precis bakom sanddynerna. Fram till 1960-talet var fastigheten en så kallad badgarderob som turister nyttjade när de besökte kurorten Tylösand. Men på 60-talet ersattes badgarderoben med livräddningsverksamhet och den har fortsatt att utgöra navet i vårt arbete sedan dess.
 
Eftersom Livräddarna Tylösand blev pionjärer med att ha organiserad bevakning av stränder satte vi därmed livräddning på kartan i Sverige - såväl för badgästen som för livräddaren. Därför är det idag även ett livräddarmecka för många livräddare och ett centrum för livräddning i Sverige. Vår verksamhet är den mest omfattande av alla livräddningsstationer i Sverige.
 
På stationen erbjuder vi mat och husrum till våra ideella livräddare och elever.  Även vår livräddningsutrustning såsom jeepar, båtar etc förvaras i dessa fastigheter. Här finner du även vårt sjukrum.
 
På stationen finns också Livräddarskolan - den enda skola i Sverige som erbjuder havslivräddarutbildning. Klubben bedriver även sommarsimskola, barn- och ungdomsverksamheten Nippers samt utbildningar inom simning och livräddning (läs mer under fliken ”Utbildningar”).