Träning & tävling

Niklas Bengtsson Memorial den 13 augusti
Välkomna till havslivräddartävlingen Niklas Bengtsson Memorial. Tävlingen innafattar alla havsgrenar och går i klasserna ungdom, junior och senior. Sista anmälan är den 7 augusti. Varmt välkomna!

Tävling
Det går faktiskt att tävla i livräddning! Det finns tre olika typer av tävlingar: Nordisk lagkapp, poollivräddning och havslivräddning. Målet med tävlingsverksamheten är att genom träning och tävling bibehålla och utveckla kunskaper i livräddning samt att fler ungdomar får kunskap om och vill utbilda sig till livräddare. Livräddarna Tylösand tävlar regelbundet i de olika tävlingsformerna och har med goda resultat satt Tylösand på tävlingskartan i Sverige- och internationellt.
 
Vill du veta mer om de olika tävlingstyperna? Läs mer här.
SLS tävlingskalander 2020 finns här. 


Träning
Tycker du det verkar spännande men har aldrig tränat livräddning förut? Du behöver inte vara utbildad livräddare för att träna livräddning. Under inomhussäsongen (september-maj) fokuserar vi på simning och tränar livräddning med utrustning såsom livboj, dockor, hansalinor etc. Allt för att bibehålla vår kunskap och kondition under vinterhalvåret! Under sommaren tränar vi i alla slags väder i underbara Tylösand - allt för att lära oss bemästra det havet och vädret har att bjuda på!
 
Vi tränar inomhus på Halmstad Arena bad. I träningsgruppen vänder vi oss till personer som är 15 år och uppåt. Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta oss på info@tylosand.net för mer information.
 
Träningstider:
Inomhussäsongen:
onsdagar kl. 20.00-21:30
samt lördagar kl. 16:30-18:00 på Halmstad Arena Bad.

Utomhussäsongen: Tylösand onsdagar samling kl. 18, i vattnet kl. 18.30, samt lördagar samling 9.45, i vattnet kl. 10.