Svenska Mästerskapen i havslivräddning avgjordes i tylösand

Det blev starka insatser under SM i hav av Livräddarna Tylösand! Ungefär 90 deltagare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland deltog under lördagen den 18 augusti i Svenska öppna mästerskapen i havslivräddning i Tylösand – seniorer, juniorer och nippers. Tävlingen arrangerades av Livräddarna Tylösand i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet.

Ski race senior herrar
Ski race senior herrar
SM i Tylösand SM i Tylösand

Väderförhållandena var utmanande då det bjöds på både sol, vind och en hel del vågor. Detta satte verkligen de tävlandes skicklighet i vattnet på prov – både för stora och små.  Vid lunchtid blåste det upp ytterligare, och tävlingsledningen ställde in brädräddning för nippers av säkerhetsskäl.  

Vår lokalklubb kammade hem många pallplatser i samtliga klasser och avslutade säsongen med ett rikligt medaljregn!
Våra nippers var riktigt duktiga och tog många pallplaceringar. Thea Hero och Linn Anderud placerade sig

bra på sprinten och beachflags. Simon Swedblom tog ett guld i sprinten och August Anderud i beachflags. Alice Fransson knep ett brons i simning där vi på killsidan tog en trippel med Axel V, August och Axel W. En trippel blev det även i killarnas brädrace med Axel V, Simon och August. Medaljer blev det även för Tylösand nippers i 4*90 m strandsprint.

Beach flags Nippers
Beach flags Nippers

På juniorsidan har vi också duktiga tävlande. Julia Wollentz tog ett silver i sprint och beach flags. Elsa Wahlbeck tog silver i simning och bräda. Mathilda von Sicard vann ski i tuffa förhållanden där syster Lovisa kom 2:a. Mathilda tog även ett brons i bräda och Lovisa kämpade sig igenom oceanwoman och tog guld.

På killsidan blev det också flera medaljer. Hugo Vaide tog guld i sprint, simning, beach flags och bräda. Anton Swedblom knep guldet i ski.Andra medaljörer i juniorklassen var Finn Gaudenz och Ludwig Bjärudd.

Livräddarna Tylösands seniorer var inte sämre. Jonna Engström tog silver i sprint och brons i beach flags. Martin Magnusson kom 3:a i sprinten och Marcus Ohrlander 3:a i beach flags. Marcus tog även ett brons i simningen. Pernilla Isaksson tog guld i simning, bräda och oceanwoman. Silver i simningen tog Josefin Nilsson, silver i bräda och oceanwoman Johanna von Sicard.

Silver i simningen tog Josefin Nilsson, silver i bräda och oceanwoman Johanna von Sicard. Oskar Ahlgren var stark och tog hem guld i ski och bräda. Anton Ljungström fick ett silver i ski. Martin Magnusson vann simningen och tog ett fint brons på oceanman. När det gäller stafetter vann Livräddarna Tylösand samtliga, och tog även några silver och brons.

Livräddarna Tylösand fick även behålla det fina vandringspriset för starkaste lokalförening, det är vi glada för! Tack för en riktigt bra dag, bra samarbete och mycket fina prestationer! Vi vill också tacka alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig.